El Pentatló Modern: El millor esport extraescolar per la formació de nens i nenes

5 Esports en 1

Cursa Natació Esgrima Equitació i Tir

El Pentatló Modern és un esport ideal pels nens i nenes en etapa de formació i també per tota la resta d'esportistes, des dels adolescents fins als sèniors.

Com a esport extraescolar és una excel·lent elecció. El Pentatló Modern és un dels esports més complets que existeixen i, segurament, un dels millors esports per practicar en etapes de creixement. Incorpora 5 disciplines que requereixen aptituds molt diverses i que, alhora, permeten adquirir, amb la seva pràctica i entrenament, un conjunt d'habilitats difícilment assolibles amb la realització d'altres esports.

L'entrenament de les disciplines del Pentatló Modern segueix un model de formació progressiu:

Els nens i nenes més petits comencen practicant el biatló: nedar i córrer. Dos esports de pràctica molt majoritària que ajuden a millorar la condició física i a desenvolupar la psicomotricitat.

Quan són un xic més grans, s'incorporen al laser-run: prova combinada de cursa i tir amb pistola làser. El tir requereix molta concentració, a més d'una molt bona forma física per recuperar l'alè després d'una cursa. Existeixen competicions exclusives d'aquesta prova combinada, com també trobades de triatló modern on es practica la natació i el laser-run.

Els joves, en arribar a l'edat cadet, 14 i 15 anys, aprenen esgrima: un esport on la precisió, la tensió i la tècnica adquireixen molta rellevància. Així, passen també a competir en tetratló.

A partir dels 16 anys, els nois i noies juvenils començaran a practicar l'equitació: la tècnica i el control de factors externs com el cavall són els aspectes més rellevants d'aquesta disciplina quer requereix saltar diferents obstacles amb un cavall adjudicat a l'atzar. A partir d'aquesta edat es converteixen en veritables pentatletes.

    Inscriu els teus fills al Pentatló Modern

    Descobriu l'esport més complet!

    Et farem arribar més informació sobre el pla formatiu, els beneficis del Pentatló Modern i les opcions que hi ha prop de la teva població per practicar-lo. Si ho desitges pots omplir el camp comentaris especificant les edats dels fills o filles que vulguis inscriure.